Üdvözöllek az oldalamon, örülök, hogy benéztél!Az oldal célja, hogy összegyűjtse Neked a hétköznapi, a különleges, az exkluzív az olcsó recepteket, a salátákat, a leveseket, a sütiket és a főételeket!Egyszóval legyen minden egy helyen, hogy ne kelljen órákig botorkálni az interneten, ha keresel egy receptet.Remélem Te is megtalálod a kedvedre való recepteket.Az oldalon természetesen minden recept ingyenes.De természetesen ha fizetni akarsz a receptekért, akkor nyugodtan zárd be ezt az oldalt és vegyél egy szakácskönyvet!

2008. november 26., szerda

Steak recept

Steak recept

A steak gyorsan megsütött szép darab hús, eredetileg csak marha, manapság már disznó, bárárny egyéb hús esetleg hal.


Hozzávalók:

60 dkg hús pl: bélszín

étolaj

steak fűszer

só, bors

fokhagyma

mustár

Steak elkészítése:

4-5 nap pácolás után vegyük ki az olajból, csepegtessük le. A sütőt melegítsük elő 250 fokra. Egy serpenyőbe öntsünk kevés olajat, forrósítsuk fel. Tegyük bele a húst, sózzuk meg, majd süssük minden oldalát gyorsan pirosra. A lényeg, hogy kéreg süljön a húsra, ami megakadályozza a húsnedvek kiszivárgását. Ezután tegyük a húst egy tepsibe, toljuk a sütőbe. Nagyságtól és a sütés kívánt mértékétől függően süssük 3-4 percig, így angolos lesz a hús, 5-6 perc alatt viszont teljesen átsül. Ezenkívül ízlés szerint fűszerezhetjük a húst fokhagymával, mustárral is, de vigyázzunk, hogy ezek ne égjenek meg az elősütéskor.

Tipp: Steaket csak öntöttvas serpenyőben süssünk, mert ezek alja egyenletesen veszi fel és adja le a hőt. Minden steak-et mindkét oldalán rövid ideig nagy lángon pirítsunk meg, mert így a hús felületén rögtön kicsapódik a fehérje és ízletes bevonatot képez. Grillen is megsüthetjük.

Nincsenek megjegyzések: